MINDFULNESS

Genom mindfulness lär vi oss metoder för återhämtning. Stress finns i våra liv, vi behöver lära oss att hantera den så att vi inte reagerar med autopiloten. Genom mindfulness får vi verktyg att öka välbefinnandet så att vi kan möta tillvarons utmaningar på ett bättre sätt.

Mindfulness innehåller flera olika metoder för att hjälpa oss att vara i Nuet och landa i kroppen. Det handlar om meditation i olika former och enklare yoga, allt med fokus på andningen, som ett ankare som förankrar oss i Nuet. Träningen kan även vara ett komplement till KBT, Life Span Integration eller helt fristående träning.

Mindfulness, eller Medveten närvaro på svenska, har sitt ursprung från olika religioner som har mångårig tradition av meditation och yoga, som tex buddismen. Syftet är att människan ska kunna lära känna sig själv och leva i samklang med andra på ett kärleksfullt sätt. Mindfulness är dock utan de religiösa inslagen. Metoden utvecklades av den amerikanske forskaren Jon Kabat Zinn.

Refugium – rum för samtal erbjuder mindfulness både i grupp och som enskild träning. Till företag erbjuder jag arbetsplatsförlagd träning av personal, eller i samband med utbildningsdagar etc.  Till privatpersoner erbjuder jag gruppträning med mindfulness i form av retreater av olika längd,  allt efter behov, se annons ovan!

Jag är certifierad steg 2- instruktörer via Mindfulnesscenter.se

Nedan finns ljudfil att ladda ner:

Meditation Fokus Andning 10 Min

Här kan du läsa mer om mindfulness:

Scandinavian Center for Awarenesstraining

http://www.mindfulnesscenter.se/start.aspx

Intresserad? Kontakta mig för mer information.

Comments are closed.